ELA (Evropsko logistično združenje) v sodelovanju z nacionalnim združenjem vsako leto v okviru EUROLOG– a organizira Raziskovalni dan.  V letošnjem letu bo organiziran v sodelovanju s Slovenskim logističnim združenjem in sicer 15. aprila 2021 kot spletni dogodek.

Raziskovalni dan ELA ponuja prostor za predstavitev in razpravo o dejanskih rezultatih raziskav, ki so pomembni za upravljanje logistike in dobavne verige. Program, ki ga razvija in pripravlja raziskovalni odbor ELA vsebuje splošni del in del, ki se osredotoča na regionalne vidike nacionalnega logističnega združenja.

Letos je splošni poudarek na “novih logističnih tehnologijah”. Pogosto jih spremlja hype in njihov vpliv na logistiko / upravljanje dobavne verige ni očiten. Priznani strokovnjak na tem raziskovalnem področju, prof. René de Koster, bo spregovoril o “Obljubah in neuspehih novih logističnih tehnologij”. Njegovi predstavitvi bo sledila okrogla miza na temo vpliva novih tehnologij na človeške vire v logistiki / dobavni verigi.

Logistika na Balkanu bo zajela regionalni vidik s predstavitvami treh priznanih strokovnjakov s tega področja raziskav. Profesor Dragan Čišić bo spregovoril o “Pomorskem koridorju in Novi svileni poti”, temi, ki ni pomembna samo za evropsko logistiko, temveč je tudi geopolitičnega pomena. Drugi dve predstavitvi se nanašata na pogosto zapostavljene raziskave logistike na podeželju. Profesorica Marija Bogotaj bo govorila o “izzivih logistike v srebrni ekonomiji”, prof. Andrej Lisec bo spregovoril o temi  oskrbovalne verige v slovenskem ekološkem kmetijstvu.

Prof. Hans-Christian Pfohl
Vodja raziskovalnega odbora ELA